Google стартира Disavow Links инструмент за уебмастъри

Напълно очаквано след Penguin Update, който срина качествени и спамърски сайтове и преобърна резултатите надолу с главата, от Google помислиха и за сериозно засегнатите от черни SEO техники сайтове.


Много уеб мастъри се възползваха от новия алгоритъм и изстреляха купища spam линкове с еднакъв анкор срещу конкуренцията в СЕРП. Сега обаче тази "техника" няма да бъде никак ефикасна. Гугъл стартираха нов инструмент за уеб мастъри - Disavow Links.

Той позволява освен да се борите с черните методи на конкуренцията, като изтриете некачествени връзки, да отървете сайта си от Пингвин ъпдейта. 

Настрана остава въпросът, защо трябваше между стартирането на Пингвин ъпдейта и Disavol Links инструмента да има такъв период от време. Ако двата ъпдейта бяха стартирали едновременно сега много от сайтовете, пострадали от некоректно и негативно SEO щяха да представят качествена информация. В крайна сметка избавление от ъпдейта има, но както каза чичо Мат, с премахването на даден линк освен, че губим наказанието, ние губим и тежестта му, затова трябва и качествен линк билдинг за да се върнем на желаната позиция.

Ако имате сигнал от Google за не натурални и нискокачествени връзки към сайта си, Disavol Links е вашето спасение. Съветът ми е да не чакате подобен сигнал от търсачката, реагирайте адекватно и проверявайте линковете и трафика си в Webmaster Tools и Google Analytics, ако забележите нещо подозрително не се колебайте, а използвайте тула навреме. Прегледайте видеото за да разберете как работи инструмента и се надявам да оставите впечатления във формата за коментари. Ето какво смята Мат Кътс по въпроса:

 

публикувано на 19.10.2012г. в категория оптимизация

Автор

Теодор Захариев Теодор Захариев
Студио Кипо

Коментари (0)

добави коментар

* име:

* e-mail: (не се публикува)

* коментар:

Остават символа