Новата социална мрежа Google+

Освен, че Google днес промениха цвета на основното си меню в черно (преди ми харесваше повече), разбрахме за стартирането на новия им проект Google+.

Проектът Google+: Споделянето от реалния живот, преосмислено за мрежата.


Според мен се очакваше Google да се конкурира директно с Facebook като създаде подобна социална мрежа и подобри недостатъците й. Хубавото е, че има и някои нововъведения:

Circles

Най-лесният начин да споделяте някои неща с приятелите си от университета, други с родителите си и почти нищо с шефа си.

Мен лично това ми харесва най-много. Не е необходимо всички да научат как си се напил предната вечер с колеги :). Надявам се и да може да контролираш снимките, на които си тагнат..

Hangouts

Известявайте приятелите си, че сте свободни за видеотерен, навсякъде и по всяко време. После разберете какво се случва, гледайте YouTube или... просто си прекарайте добре в терена.

Това също звучи интересно, превода видеотерен ми е малко странен, но...

Sparks

Помните ли, когато дядо ви изрязваше статии от вестника и ви ги изпращаше? Това беше мило. Нещо подобно върши и функцията Sparks: търси видеоклипове и статии, които смята, че ще ви харесат. Така че когато сте свободни, винаги има нещо, което да гледате, прочетете или споделите. Дядо ви щеше да одобри.

И това не е лошо, но напоследък Google все се опитва да разбере от какво се интересувам и какво ми се чете. При мен не успява много... И това нововъведение в G-mail "важни" писма, не успява да отсее наистина важните. Сигурно ще го подобрят...

Разбира се ще има и някои подобрения за мобилни устройства, очакваме да ги видим скоро...

публикувано на 29.6.2011г. в категория оптимизация

Автор

Николай Маринов Николай Маринов
Студио Кипо

Коментари (6)

от Илиян Владов на 04.07.2011г. в 12:24часа
Здравейте Студио Кипо! Мисля, че sparks работи по сходен начин на "поведенческото таргетиране" при интернет кампаниите. Добра идея, която при правилно използване върши чудесна работа. Според мен обаче от голямо значение е обема кукита, които ще разчете.
от Студио Кипо на 04.07.2011г. в 13:01часа
Здравей, Илиян, Не мисля, че това се прави с кукита и наистина идеята не е лоша. Аз просто не съм я усетил както трябва и обичам да избирам кои източници на информация да следя...
от Илиян Владов на 04.07.2011г. в 13:13часа
Освен кукита каква друга следа оставяш в нета, която да говори за твоите вкусове?!
от Студио Кипо на 04.07.2011г. в 14:14часа
Ще ти копирам какво пише за Cookies в Wikipedia, на български: HTTP бисквитката е пакет информация, изпратен от уеб сървър към Интернет браузър, а след това връщан от браузъра всеки път, когато той получи достъп до този сървър...
от Студио Кипо на 04.07.2011г. в 14:16часа
Т.е. кукитата се пазят в браузъра на потребителя и могат да бъдат изтрити по всяко време от него. Има други следи като IP адрес, профил с който си логнат и т.н.
от Илиян Владов на 04.07.2011г. в 14:18часа
да, и ако не си ги изтрил, което е много вероятно,става ясно къде си ходил по "пакетчетата" от браузъра

добави коментар

* име:

* e-mail: (не се публикува)

* коментар:

Остават символа