Графичен дизайн на 21-ви век

В момента съм повлиян от една малка книжка за графичен дизайн (Графичен дизайн на 21-ви век – Шарлот и Питър Фийл), която получих като подарък съвсем скоро и бих иска да споделя някои от мислите на дизайнерите в нея:


Fons M. Hickmann, Berlin:

„Научи всичко, което можеш. Опитай всичко, което се изпречи на пътя ти. Виж всичко, което може да се види. Търси, експериментирай, допускай грешки, проваляй се, изправяй се отново. Стани религиозен, стани консервативен, стани радикален. А след това забрави всичко това и намери свой собствен начин на твориш.”

Hi-Res, London:

„Нашата философия е проста: никога не върши работа, в която не вярваш. Върши всяка работа с такъв ентусиазъм, като че ли е първата в живота ти и с толкова внимание към детайла, като че ли е последната.”

Philippe Apeloig, Paris:

„Бъдещето на графичния дизайн е свързано с развитието на новите технологии и с активната роля на творците в съвременното общество. Графичният дизайн е изкуство за визуализиране на идеи, за раздвижване на пространството. То изисква тънък усет за пропорциите и педантично внимание към детайла. Добрият графичен дизайн кара зрителя да размишлява, често несъзнателно, върху силно въздействащите комбинации между думи и образи. Добрият графичен дизайн винаги се запомня.”

От Farrow Design, London:

„Дизайнерът е длъжен да отведе клиента дотам, докъдето и двамата са склонни да стигнат.”

публикувано на 1.6.2011г. в категория уеб дизайн

Автор

Николай Маринов Николай Маринов
Студио Кипо

Коментари (0)

добави коментар

* име:

* e-mail: (не се публикува)

* коментар:

Остават символа