Какво е StumbleUpon и как да си докараме трафик от него?

StumbleUpon е една от водещите социални мрежи за обмен на трафик, посредством споделяне на уеб страници. Това е чудесен начин, който можете да използвате, за да намерите много уеб съдържание в съответствие с вашите интереси, а също и да генерирате огромни покачвания на трафика към вашия сайт. Когато се присъедините към StumbleUpon, ще можете да изберете определени общности и теми на интерес. Постовете на вашите приятели, както и тези които са препоръчали в конкретна ниша в StumbleUpon ще се показват с приоритет пред останалите.


 

Как StumbleUpon може да работи за вас


Когато за първи път се присъедините към StumbleUpon той ще представи уеб сайтове, чието съдържание е в съответствие с вашите предпочитания. Ако попаднете на уеб сайт, който ви харесва, тогава просто трябва да го споделите с бутона . Правейки това препоръчвате дадена интернет страницата на вашите приятели или на други имащи същите интереси като вас. Вие също трябва да сте сигурни, че това което предлагате на потребителя е интересно и грабва окото. По този начин той може да влезе и да сподели сайта с бутона на StumbleUpon и да го разпространи и сред своите приятели.


Как StumbleUpon работи, за да увеличи трафика ви


Препоръчвайки все повече сайтове на дадена аудитория предизвиквате обратния вариант. Собствениците им попадат на профила Ви и съответно на вашите уеб сайтове. Колкото повече потребители се спрат на вашия сайт, толкова повече този уеб сайт ще бъде препоръчван на потребителите и веднъж започнал, цикълът от споделяния продължава. Това ще генерира огромен трафик към Вашия уеб сайт с много малко работа от Ваша страна. Е нека все пак да отбележим, че това което би задържало интереса на потребителя е именно качественото съдържание.


Полезни начини една статия да добие популярност в StumbleUpon


StumbleUpon бутон. Вашата уеб страница непременно трябва да съдържа отметка за социални споделяния и там да има бутон на StumbleUpon за споделяне, сочещ към профила Ви. Това ще позволи на аудиторията да се запознае с вас и вашата работа мигновено. Ако вашата статия или мнение прави достатъчно добро впечатление, вашите зрители ще го препоръчат на свои приятели.


Бъдете отзивчиви. Ако искате останалите потребители да харесат съдържанието Ви направете го и Вие за тях. Ако имате по-малко споделяния или страници, потребителите няма да Ви сметнат за пълноправен член на обществото на StumbleUpon.


Коментирайте. Не е важно само да раздавате така наречените „Tumbs“(палци нагоре или надолу определящи дали харесвате материала). Коментирайте и изразете вашето мнение, дори то да е противно на виждането на автора. Когато критикувате опитайте се да сте максимално дипломатични и да запазите етиката на добрата онлайн комуникация.


Опитайте StumbleUpon Обяви(Ads) - Една от ползите от StumbleUpon е неговата рекламна функция. StumbleUponAds е функция, която позволява на членовете да представят страницата си на цена от около пет цента на импресия. Не забравяйте да поставите вашата обява в най-популярната категория, така че да имате по-голям трафик.


Мрежа с други SU Потребители - Въпреки че всички бихме искали да можем да се грижим сами за популяризирането на страниците си, в такава социална мрежа познанството с други потребители е най-лесния и бърз начин да постигнете целите си. Колкото повече приятели спечелите в SU толкова повече споделяния ще получите. Отделете време за работа в мрежата и запознанства с другите членове на StumbleUpon общността.


Изберете съдържание, което се третира добре в StumbleUpon - Ако искате вашата статия или мнение да придобие популярност, трябва да изберете вашето съдържание разумно. Най-важното е, то да бъде занимателно или забавно. Членове, които предлагат ценна информация винаги са популярни. Когато пишете "как да" статии, на специфични и уникални теми , използвайте изображения и преки връзки към други авторитетни източници. Хуморът е друга популярна категория, но тя трябва да бъде върху тема, която е добре позната за широката аудитория. Десетте най-интересни списъци са много популярни сред StumbleUpon потребителите. Отново, списъците трябва да са неща, които са от значение за обществеността, за да получите много трафик. Независимо от съдържанието, което решите да пишете, бъдете сигурни, че то приканва към действие потребителите.


Съдържание, достъпно за всички - Дръжте ума си и уеб сайта си отворени за по-голяма аудитория, отколкото само за хората използващи настолни компютри или лаптопи. Бъдете сигурни, че вашето съдържание може да бъде видяно от потребителите на мобилни устройства като Android, iPhone, или IPAD. Популярността на тези технологии нараства с всеки изминал ден и не може да бъде подмината.

публикувано на 3.10.2012г. в категория оптимизация

Автор

Теодор Захариев Теодор Захариев
Студио Кипо

Коментари (2)

от Петър Воденчев на 03.03.2013г. в 08:20часа
Здравейте, искам да попитам, тъй като имам няколко блога със 18 плюс контент в тумблр със реклами на джусиадс, има ли такъв контент в Stumble Upon и мога ли да си направя блог там и да си сложа реклами.
от Теодор Захариев на 05.03.2013г. в 10:52часа
В StumbleUpon не се правят блогове а се добавят конкретни страници. Можете да добавяте всеки блог/страница, но от менюто с опции трябва да изберете радиобутон, който предлага категории за съдържание за непълнолетни. Така ще наберете посетители.

добави коментар

* име:

* e-mail: (не се публикува)

* коментар:

Остават символа