Важна ли е SEO оптимизацията и как да подходим?

В днешният онлайн свят да бъдеш пред конкурентите си в Google е важно, колкото да печелиш повече от тях.

Да повериш такава задача на аматьор е немислимо, а последиците могат да бъдат сериозни. Оптимизацията за търсачки изисква постоянна работа по изграждане на връзки, копирайтинг, дизайн и програмиране, следене на резултатите и новостите в бранша.


 

Как да подходим, за да имаме дълготрайни успехи?

Бялата SEO техника срещу Неетичното SEO.

Само умения не са достатъчни, правилният подход гарантира дългосрочно успешно класиране. Бялата SEO техника означава стратегия, насочена към хората, а не само към търсачките. Разбира се това означава и спазване правилата на търсачките, които се обновяват постоянно. Има хора, които смятат, че трябва да се работи независимо от търсачките и съм съгласен с тях, но това се постига трудно и бавно.

Етичното SEO води до органичен, устойчив растеж на позициите в търсачките. Умелото използване на ключови думи в текста и постоянни анализи е по-ефективно в дългосрочен план, отколкото повтарящи се ключови думи нахвърляни без смисъл. Неетичното SEO, с практики като манипулация в текста и клокинг, доскоро работеше, но не и след последните няколко ъпдейта на световните търсачки.

 

Основни задачи за SEO оптимизаторите

След като са направили първоначален анализ на Вашия сайт, SEO експертите предлагат две основни направления в оптимизацията, които вървят ръка за ръка. Основно се наричат „Оптимизация на сайта” и „Изграждане на връзки”. Запомнете няма подобно нещо като „еднократна оптимизация“. SEO е непрекъснат и продължителен процес.

 

Оптимизация на сайта (OnPage SEO)

Основата на вътрешната оптимизация на сайта са ключовите думи. С помощта на инструмента за ключови думи в Google Adword се анализират ключови думи, свързани пряко с Вашия бизнес, такива които биха Ви донесли трафик. След това се проследяват ключовите думи, които използват основните Ви конкуренти, чрез инструменти като Alexa.com. След като са избрани ключови думи, по който ще бъде изведен сайта напред в резултатите, те се поставят на определени места в текста и кода на уеб сайта.

Много важно е също регулярното добавяне на добре написан текст в сайта, който съдържа избраните ключови думи, връзки към вътрешни и външни страници и възможност за коментар от потребителите.

 

Изграждане на качествени връзки (OffPage SEO)

Най-много време се отделя за OffPage SEO. Това включва изграждане на качествени и релевантни връзки (линкове от други сайтове) към сайта и става по много и различни начини – публикуване на статии, добавяне на линкове в социални мрежи, директории, форуми и други.

 

Непрекъснати анализи

SEO е сложен и непрестанен процес. Във всеки един момент оптимизатора трябва да следи връзките и трафика към сайта. Винаги изисквайте регулярни отчети, за да знаете какъв е ефекта от оптимизацията.

Оптимизацията за търсачки е един от ключовите фактори за успешен онлайн бизнес. Качеството и управлението й могат да доведат до успех или провал в интернет.

публикувано на 29.8.2012г. в категория оптимизация

Автор

Теодор Захариев Теодор Захариев
Студио Кипо

Коментари (0)

добави коментар

* име:

* e-mail: (не се публикува)

* коментар:

Остават символа