SEO оптимизация със социални мрежи и букмарк сайтове

Както вече всички знаем „съдържанието е кралят“, ако „кралят“ е наследник то той застава на престола разчитайки на „авторитета“ на своя прародител. „Новият крал“ без потекло се избира от „народа“.

Ако вашият уеб сайт няма нужният авторитет и популярност, направете своето съдържание крал с помощта на социалните мрежи. Когато създавате публикация, страница от сайта си или каквато и да е активност, я споделяйте със заобикалящия ви свят. Хората ще оценят труда Ви.


 

Не оставяйте съдържанието си просто да съществува, дайте му живот!

Колкото повече харесвания и споделяния получавате, толкова повече таргетиран трафик ще бъде насочен към сайта ви. Позволете на читателите си да коментират. Да вземем пример от големите блогове, като SeoMoz, SearchEngineLand и т.н. Над 50 % от съдържанието във всяка публикация се образува от коментари. Създаването на съдържанието ви не приключва с пускането на публикация, трябва да отделите и средно около 30 мин да я представите.

 

Ето какви са основните социални действия, които да предприемате след публикуване:

 

Социални мрежи.

Важно е да добавяте новината навсякъде но с различен текст, хората не обичат да виждат вашата публикация във всички социалки. Непосредствено след публикуването добавяте статията в Google+. Един мой експеримент показва, че след добавяне на статия от блог, получила 7-8 G+ -а и 3-4 споделяния с чисто нов домейн, се индексира за 5-10 минути. От скоро съществуват и така наречените Google + общности. Непременно добавете публикацията си там, за да получите силно таргетиран трафик и ниска степен на отпадане.

Добавяне в Facebook. Това е най-посещаваната социална мрежа и не трябва да се пренебрегват възможностите и. Споделете публикацията пред аудиторията си, в различните групи, в които членувате и във фирмента страница.

Linkedin. Добавете поста си на стената и отново в подходящите групи на които сте член.

Twitter. Споделяйте там линкове от публикации и добавяйте ключови думи около тях, включително и във фирмения профил.

Ако в публикацията има картинка, то непременно тя трябва да присъства в Pinterest и Flickr със съответното описание.

StumbleUpon. Тази мрежа е слабо използвана в България, но ако се борите за световна слава е задължителна за набавяне на сигурен трафик.

 

Чуждестранни Bookmark сайтове и микроблогове.

Това е много силна техника но не се препоръчва за нови сайтове. Представете си сайта на бай Драган за кравеферма в Забърдо споделен 30 пъти в Digg и то на български език. 

Споделяйте тук само стари сайтове на що годе авторитетни домейни. Най-големите букмарк сайтове са Reddit, Delicious, Digg и Diigo. Съществуват още стотици подобни сайтове, вижте кои са най-авторитетни и си направете списък с тях.

Полезни микроблогинг платформи са Tumbler, Plurk, Meemi, всички сайтове дъщерни на Twitter, Friend Feed, Identi.ca и много други.

 

Български Bookmark сайтове и микроблогове.

Тези техники също влияят зле на нови сайтове без авторитет. Голяма част от тях приемат директно началото на текста от оригиналната публикация. Някои от тях са с висок авторитет и спомагат за по-бързата индексация, но не им давайте вашето съдържание. Направете 1-2 описания на статията си в спин формат и започвайте работа.

Съществуват няколко български микроблогинг системи. Lafbg net, edno23 com, При тях използвайте линкове от Url адреси заобиколени от текст.

Спазвайки тези правила ще получите много повече трафик от реални хора и потребителска активност, а както знаете това е един от многобройните фактори които класират сайтовете в SERP.

публикувано на 10.12.2012г. в категория оптимизация

Автор

Теодор Захариев Теодор Захариев
Студио Кипо

Коментари (0)

добави коментар

* име:

* e-mail: (не се публикува)

* коментар:

Остават символа