Шамаротерапия - Зашлеви шамар на стреса!

Помниш ли моментите, когато си бил толкова изнервен, че ти се е искало да зашлевиш някого на мига? Не е нужно да живееш повече с това напрежение. Сега имаш възможност да премахнеш стреса, натрупан през годината, като зашлевиш шамар на абсолютно непознат (доброволец) и това да ти се размине безнаказано.

Искаш ли да освободиш съзнанието си и да усетиш прилив на нови идеи?


Купи си ваучер от kolektiva.bg в понеделник (12.12.2011г.) и ела да ни удариш шамар. Започни 2012-та на чисто.
(Обновено: от колектива удължиха срока на офертата с още два дни)

 

Как ни хрумна и защо да участвате?

ШамаротерапияКато всички други хора „заключени” в офиса от девет до шест, умората и напрежението от работата често ни идват в повече. Бързайки по задачи нямаме време да се освободим от стреса, който пък от своя страна се натрупва и намалява удоволствието от живота като цяло. За да прекъснем този порочен кръг, ние измислихме нестандартен начин за разтоварване. Сеанс, в който удряйки шамар на непознат, се освобождаваш от стреса.

Шамаротерапията е полезна и за двете страни. От една страна, този който удря шамар на непознат освобождава негативната си енергия. От друга , този който получава шамар доброволно, се пречиства от егото си и променя мирогледа си. Може би сте чували и за Pai-Da терапията, която доказано работи.

Чрез забавното като универсален подход, инициативата ни има за цел да ни направи по-толерантни и да спомогне за промяна на отношението ни един към друг.

За да измерим и популяризираме идеята си, ние решихме да заснемем сеанса, като запазим анонимност на включилите се в него.  

Всеки, закупил ваучер, се съгласява с общите условия на сеанса.

 

Харесва ли ти това?

Стани наш фен във Фейсбук и очаквай нови изненади.

 

Любопитно ни е да чуем и твоето мнение. Моля, коментирай по-долу.

публикувано на 8.12.2011г. в категория любопитно

Автор

Николай Маринов Николай Маринов
Студио Кипо

Коментари (16)

от Tania Ayerst на 12.12.2011г. в 09:53часа
Кошмар, как измислихте такава глупост! Може бе е ОК за безчувствени егоисти, но аз лично ужасно бих се стресирала да причиня болка на друг човек просто за да задоволя някакви лични потребности. Идеята би била добра, ако се шамаросваше силиконова кукла!
от Студио Кипо на 12.12.2011г. в 11:19часа
Таня, благодаря ти за коментара. Идеята не е точно причиняване на болка, зашлевяването на шамар е по-скоро символично. По света хората чупят чинии и шамаросват кукли, за да се преборят със стреса. Защо ние да не опитаме с шамар на непознат?
от Студио Кипо на 12.12.2011г. в 11:21часа
Не забравяй, че това е експеримент. Целта ни е да се получи забавно. Бих искал да те поканя на събитието, за да видиш, че никой няма да пострада :)
от Fight Club на 12.12.2011г. в 11:28часа
Абе тоя филм вече сме го гледали :))
от Николай на 12.12.2011г. в 12:36часа
Това законно ли е изобщо? Имам идея: защо само шамари? Включете ножове и моторни резачки, разчленете абсолютно непознат (доброволец) и това да се размине безнаказано. БОЛНИ МОЗЪЦИ!
от fai на 12.12.2011г. в 13:22часа
QKOOOOOOO
от tedito на 12.12.2011г. в 14:49часа
ха-ха, според мен ще е забавно :) следващия път измислете нещо благотворително - смятам, че покрай Коледните празници е по-подходящо вместо шамари :) Дано закупилите ваучери споделят как им се е отразила шамаротерапията
от Пламен на 12.12.2011г. в 20:40часа
Добре де, аз мисля, че ако опитам да се разтоваря по този начин, доброволецът няма да може да издържи на напрежението.
от Alex на 13.12.2011г. в 10:24часа
vie maloumnite li ste!?!?!?! aide da si napravim orgiq v 2 4asa na orlov most, za da razpusnem ot zaburzanoto ejednevie!!! bih platil da doida mu nabiq ne edin, a nqkolko shamara na tozi, koito e izmislil vurha na kretenizma
от Студио Кипо на 13.12.2011г. в 10:32часа
Благодаря ти Алекс, за съжаление всеки човек може да закупи само 1 ваучер и да ни бие само един шамар. Сега като ти чета коментара и се сетих за нова дума "креатенизъм". Благодаря ти за идеята, с радост ще ти позволя да ми зашлевиш шамар :)
от Alex на 13.12.2011г. в 10:48часа
Purvo,nikoi ne vi e dal pravoto da mi govorite na "ti"!!! vtoro dumata e "kretenizum", a ne "kreatenizum". i treto ima veche podaden signal za vashata bezumna ideq.
от Bloodymirova на 13.12.2011г. в 11:50часа
Интересно е какво ще се получи от експеримента; не знам дали много народ ще се навие на нещо такова, точно защото трябва да фраснеш човек, който не ти е направил нищо. Има други по-добри начини за избиване на агресия. И предлагам да забраните шльокавицата.
от циник на 13.12.2011г. в 13:29часа
Имаше един друг експеримент, дето се казва на чуастника да пуска ток на някакъв друг човек като увеличава всеки път тока. Въпроса е, че когато отстрани има друг човек в бяла престилка и очила, кимащ одобрително, се стигало до зверски нива на тока...
от tedito на 13.12.2011г. в 13:30часа
В Америка в увеселителните паркове има нает човек, който посетителите замерват с яйца и на никой не му прави впечатление. Тук колко шум се вдига за едни шамари.
от Антон Терзиев на 20.12.2011г. в 10:42часа
Социалният експериимент на Николай Маринов далеч не е избиване на агресия, а осмислен и супер оригинална начин да заявиш себе си и да се откроиш от тълпата с добра идея, която ангажира и разделя хората на крайни мнения. Адмирации.
от Студио Кипо на 21.12.2011г. в 17:32часа
В последната ни статия може да прочетете всичко за идеята и реализацията на шамаротерапията (http://studiokipo.com/blog/socialniat-eksperiment-shamaroterapia)

добави коментар

* име:

* e-mail: (не се публикува)

* коментар:

Остават символа